Home » Cambridge ESOL » NIVELET

C’fare perfshin FCE?

FCE permban pese elemente:

Te lexuarit – 1 ore

Ju nevojitet te jeni ne gjendje te kuptoni nje shumllojshmeri  tekstesh nga kendveshtrimi organizimit te tyre, si edhe opinionet dhe qendrimet e shprehura ne to. Tekstet do te jene nga burime te tilla si artikuj gazetash e revistash, raporte, letersia, njoftime etj.

Te shkruarit  - 1 ore e 20 min

Ju duhet te prodhoni dy pjese te shkruara. Pjesa e pare eshte e detyrueshme dhe do te jete nje leter apo nje email me 120 deri 150 fjale. Per te dyten ju mund te zgjidhni midis nje artikulli, eseje, nje letre, nje raporti, nje permbledhje apo nje tregimi te shkurter rreth 120 deri 180 fjale.

Perdorimi I Anglishtes –  45 min

Perdorimi I anglishtes do te testohet me ane te ushtrimeve qe tregojne sa ju mund te kontrolloni gramatiken dhe fjalorin tuaj.

Degjimi – 40 min

Ju nevojitet te tregoni se mund te kuptoni nje shumellojshmeri materiali te folur I cili mund te merret nga programe lajmesh, njoftime per publikun apo burime te tjera.

Te folurit – 14 min

Ju e jepni testin e te folurit se bashku me nje kandidat tjeter apo ne grup me tre candidate. Ju do t’ju duhet te tregoni se mund te prodhoni pjese spontane te te folurit, ndonje here duke folur me egzaminuesin, me kandidatet e tjere apo edhe vete.

Mbeshtetje per ju.

Si me c’do provim tjeter te Cambridge ESOL ka shume mbeshtetje te disponueshme per ju per tu pergatitur.

Shumica e kandidateve ndjekin kurse pergatitore te drejtuara nga shkollat dhe universitetet apo te tjere pergatiten per provimin ne menyre autodidakte.

Cambridge ESOL Mbeshtetja per Kandidatin ka nje website (www.Candidates.CambridgeESOL.org/cs) I cili ka nje hapesire ku ju mund te gjeni nje varietet materialesh mbeshtetes: duke perfshire edhe fletepalosjen: Information for Candidates dhe modele provimesh te cilat perfshijne edhe dosje per testin e degjimit.

Ju mund te mesoni me shume rreth FCE duke vizituar:

www.CambridgeESOL.org/FCE

Na kontaktoni ne:

Tel: 033409550/1

Fax: 033409552

Mob: +355699654268

Email: shkolla.internacional@gmail.com 

Regjistri Elektronik

“Alpha-School”

Shkolla jonë prej këtij viti ofron një shërbim të ri dhe ekskluziv për ju prindër. Nëpërmjet programit “Alpha School” (Regjistri elektronik online)realizuar nga “Alpha Soft sh.p.k” , tashmë të gjithë aktivitetin shkollor të studentit do të keni mundësi t’a ndiqni nga kudo që jeni,në kohë reale,nga kompjuteri apo edhe celulari juaj. Regjistri elektronik online,ështe një sistem që synon të afrojë familjen me aktivitetin shkollor dhe njëkohësisht të ofroj disa shërbime ekskluzive për shkollën që e përdor këtë sistem.Sistemi është i instaluar në server online dhe kjo garanton hyrjen 24 orë në 24 në 7 ditë të javës.Për të përdorur këtë sistem është e nevojshme vetëm kompjuteri dhe linja e internetit,gjithashtu për një mirëfunksionim të programit,si browser këshillohet “Google Chrome”.Programi është në gjuhën shqipe,i thjeshtë dhe shumë intuitiv për tu përdorur.Për të hyrë në program mjafton të klikoni në një nga zonat përkatëse si më sipër.