Arkiva: Lajme

VIZITË NË AMBASADËN AMERIKANE


amb 2

Vizita ne Ambasaden e SHBA ne Tirane Ne daten 5 Mars, nje grup prej 27 nxenesish te shkolles jopublike “Internacional” Vlore, te shoqeruar nga administratori I shkolles z. Kristo Selenica, drejtoresha e shkolles znj. Valentina Vecani dhe mesueset e gjuhes angleze, zhvilluan nje vizite ne Ambasaden e Shteteve te Bashkuara te Amerikes ne Tirane. Takimi nisi me nje bisede te ngrohte me perfaqesuesen e Qendres se Burimit te Informacionit, Matilda Vangjeli, e cila u foli nxenesve per Kendet Amerikane ne […]

Filluan rregjistrimet


2

“Shkolla Internacional” ju mirëpret dhe ju uron fëmijëve tuaj një vit të mbarë shkollor! Për vitin shkollor 2015-2016   Institucionet Arsimore  “Shkolla Internacional” përveç ambjenteve ekzistuese në lagjen: “ 11 Janari”-Pusi i Mezinit” hap paralelisht shkollën e dytë në lagjen “28 Nëntori”  tek ish-Ekstratanini.  Në të dy shkollat ofrohet arsim cilësor dhe edukim qytetar.

Përfundon me sukses projekti ndërkombëtar “KEPASS”


2 KEP

Ne dt 12 dhjetor 2014 perfundoi me sukses projekti  KEPASS. Projekti KEPASS përfshiu vendet e Adriatikut dhe kishte si synim shkëmbimin e përvojave në mësimdhënie, shkëmbim kulturash mendimesh, Njekohesisht si objektiv tjeter i rendesishëm ishte  integrimi dhe përafrimi i kurrikulave, duke qenë një pikënisje pozitive në përshtatjen e sistemeve arsimore të vendeve pjesemarrese. Nga Gjimnazi ynë 5 nxënësit pjesëmarrës pas nje perzgjedhje rigoroze dhe transparente u vendosen për 3 muaj në një nga shkollat e akredituara të projektit KEPASS. Nxënësit […]

Konkursi i fotografisë “Vlora ime – Një qytet europian”


vlora ime

Të nderuar miq,   Si ju kemi njoftuar edhe më parë, Qendra e Informimit e Bashkimit Evropian organizon konkursin e fotografisë: “Vlora ime – Një qytet Evropian”. Ju lutemi të gjeni mëposhtë, rregullat e konkursit me afate të ndryshuara.     KONKURS FOTOGRAFIE: “Vlora ime – Një qytet Evropian” Kriteret për të marrë pjesë Konkursi është i hapur për çdo fotograf, amator ose profesionist të qarkut të Vlorës. Pjesëmarrësit duhet të jenë mbi 15 vjeç. Ҫdo fotograf mund të dërgojë deri […]

Tellmemore online


tellmemore

Mësoni anglisht me lehtësi, në sajë të shërbimeve të portalit TELL ME MORE online! Për t’ju dhënë më shumë siguri në komunikimin tuaj me bashkëbiseduesit e huaj, ne ju propozojmë forma të ndryshme, që garantojnë përparimin tuaj gjuhësor! Me portalin TELL ME MORE online, ju përfitoni një fleksibilitet shumë të lartë në planifikimin e kohës suaj. Me TELL ME MORE online ju mund të trajnoheni në çdo orë, si në shkollë ashtu edhe në shtëpinë tuaj. Trajnime të personalizuara Programe […]

MATURA SHTETERORE 2014


FORMULA E PIKEVE

MATURA  2014  (RREGULLORE, UDHEZIME, PROGRAME) MATURA NE VITE http://arkiva.mash.gov.al/faqe.php?id1=1&id2=6&id3=15  

KESHILLIMI I KARIERËS


     

SAXHOT 2014


DSC09486

Foto të shkëputura nga disa prej momenteve të shënuara të shkollës sonë.

“Shkolla Internacional” akreditohet ne kuader te Projektit Nderkombetar KEPASS


logo kepass

“Shkolla Internacional” akreditohet ne kuader te Projektit Nderkombetar KEPASS  - Knowledge exchange students program in Adriatic Area, projekt i Financuar nga Komuniteti Evropian, Programi IPA Adriatic.“Shkolla Internacional” behet keshtu pjesmarrese ne networkun e 60 shkollave te mesme te pergjithshme dhe profesionale te akreditura ne Itali, Slloveni, Kroaci, Bosnje Hercegovine, Mali i Zi, Shqiperi. Akreditimi i shkollave ne rajonin e Adriatikut krijon mundesi per mobilitete te studenteve dhe mesuesve si dhe implementimin e moduleve te perbashketa nderkombetare. PER APLIKIME KLIKO ne:http://www.auleda.org.al/njoftime

Regjistri Elektronik

“Alpha-School”

Shkolla jonë prej këtij viti ofron një shërbim të ri dhe ekskluziv për ju prindër. Nëpërmjet programit “Alpha School” (Regjistri elektronik online)realizuar nga “Alpha Soft sh.p.k” , tashmë të gjithë aktivitetin shkollor të studentit do të keni mundësi t’a ndiqni nga kudo që jeni,në kohë reale,nga kompjuteri apo edhe celulari juaj. Regjistri elektronik online,ështe një sistem që synon të afrojë familjen me aktivitetin shkollor dhe njëkohësisht të ofroj disa shërbime ekskluzive për shkollën që e përdor këtë sistem.Sistemi është i instaluar në server online dhe kjo garanton hyrjen 24 orë në 24 në 7 ditë të javës.Për të përdorur këtë sistem është e nevojshme vetëm kompjuteri dhe linja e internetit,gjithashtu për një mirëfunksionim të programit,si browser këshillohet “Google Chrome”.Programi është në gjuhën shqipe,i thjeshtë dhe shumë intuitiv për tu përdorur.Për të hyrë në program mjafton të klikoni në një nga zonat përkatëse si më sipër.