Home » FORMIMI PROFESIONAL

FORMIMI PROFESIONAL ”INTERNACIONAL ” eshte pjese e Institucioneve arsimore Shkolla Internacional  me Vendim Gjykate nr .35735, date 15.05.2006  te Gjykates se Tiranes , me Nipt K 67204202 P  filloi ne tetor 2006., Me dy departamente :

1.  Dapartameni i Muzikes

2.  Departamenti i  Dansit

Departamenti i Muzikes zhvillon mesimet ne deget: Piano,Violine,V/Cello , Klarinete ,Kitare, Fizarmonike , Sintetizator, Kanto. 

Departamenti i Dansit me deget: Klasik, Modern dhe Valle Popullore, 

”Konservatori Internacional” eshte filial  i  ”Helenic Conservatory”- me seli në Greqi me AFM (Nipt) 094447079, Greqi, rruga Dhidhotu, nr.53, Athinë,  i themeluar ne 1919 me 48 filiale ne Greqi-Qipro-Shqiperi i cili ka dhe nje bashkpunim shume te suksesshem me Schuola Cantorum  Superier Paris, e cila ka nje eksperience 200 vjeçare ne fushen e muzikes dhe te mesimdhenies . 

 Nga H C kane dale keta artiste te shquar: Agni Balca, Leonidhas Kavafis, Janis Baltas,Jorgos Aravidhis etj. Adresa: www.conservatory.edu.gr  

Helenic Con jep programet mesimore didaktike per te gjitha nivelet dhe deget te cilat zbatohen me rigorozozitet nga KAI.

K A I  ofron  mësim , edukim për të zhvilluar talentin, personalitetin, fantazinë, qytetarinë nëpërmjet artit.

Ne konservatorin  tone mund te studiojne te gjithe nxenesit e qytetit  pa dallim moshe ku kryhen vetem mesime profesionale  I ndare nga arsimi I pergjithshem.

Proçesi mësimor fillon në 1 Tetor dhe mbaron 30 Qershor.  Programi mesimor didaktik kryhet cdo dite nga mesuesit e KAI.

Organizon çdo të shtunë,  Master- Klasë, me pedagogë të përzgjedhur nga Akademia e Arteve të Bukura -Tiranë, Liceu Artistik “Jordan Misja” – Tiranë ,Shkolla e Baletit -Tiranë.

Ne cdo dy muaj kryhen kontrolle teknike  nga bordi i konservatorit .

Provimet semestrale kryhen nga bordi i KAI.

Ne fund te cdo viti akademik komisioni i vleresimit Helenic Cons  zhvillon provimet  ne Konservatorin Artistik Internacional –Vlore,  duke i paisur nxenesit me deftese sipas nivelit. Diploma jepet nga Helenic Conservatori ne Greqi e cila njihet ne te gjitha vendet antare te BE dhe me gjere. Diplomen e pare  e mori violinisti  Kristian Gusho me vleresimin maksimal shkelqyshem.

Nxenesit me te spikatur per cdo dege marin pjese ne konkurse kombetare dhe nderkombetare ku dhe  jane laureuar me çmimet me te larta.

 KAI eshte nje qender artistike  ku vijne te kryejne master klas dhe pedagoge europian si Francesko Vianieli, Laura Bianco, Mialtin Zhezha, Naomi Imafuku.

KAI kontibuon aktivisht ne jeten artistike te qytetit dhe me gjere.

Orkestra e KAI eshet laureuar me keto 4 çmime:   Cmimi artistik letrar (Cita di Brindisi), cmimi  Imperial-Akademia Imperial , Cmimi Pjeter Gaci-Shkoder , Protagonisti i vitit dhene nga Bashkia Vlore.

 

Regjistri Elektronik

“Alpha-School”

Shkolla jonë prej këtij viti ofron një shërbim të ri dhe ekskluziv për ju prindër. Nëpërmjet programit “Alpha School” (Regjistri elektronik online)realizuar nga “Alpha Soft sh.p.k” , tashmë të gjithë aktivitetin shkollor të studentit do të keni mundësi t’a ndiqni nga kudo që jeni,në kohë reale,nga kompjuteri apo edhe celulari juaj. Regjistri elektronik online,ështe një sistem që synon të afrojë familjen me aktivitetin shkollor dhe njëkohësisht të ofroj disa shërbime ekskluzive për shkollën që e përdor këtë sistem.Sistemi është i instaluar në server online dhe kjo garanton hyrjen 24 orë në 24 në 7 ditë të javës.Për të përdorur këtë sistem është e nevojshme vetëm kompjuteri dhe linja e internetit,gjithashtu për një mirëfunksionim të programit,si browser këshillohet “Google Chrome”.Programi është në gjuhën shqipe,i thjeshtë dhe shumë intuitiv për tu përdorur.Për të hyrë në program mjafton të klikoni në një nga zonat përkatëse si më sipër.