Home » 9-Vjecare

Më 18. 09. 2006 hapi për herë të parë dyert e saj Institucioni Arsimor “Shkolla Internacional”.

Nismëtarët e këtij institucioni është Administratorët Kristo Selenica.

Me Urdhër Nr. 237 datë 16. 07. 2007 Prot.Nr. 5164, u dha leja për funksionimin e institucionit arsimor privat, me emrin shkolla nëntëvjeçare.

Shkolla e porsa hapur falë investimit përmbushte kërkesat më të avancuara të kohës.

Puna filloi me laboratorë të plotësuar në fizikë, kimi, biologji, gjuhë të huaja, me një sallë  kompjuterash të gjitha të  kohës, me biblotekë, me hartat përkatëse në histori dhe gjeografi, me  palestër  moderne ku nuk mungojnë dhe veglat e domosdoshme.

Kujdesi   i madh u tregua edhe në përzgjedhjen e stafit të parë të mësuesve, të cilët ishin mësues me  përvojë  dhe me shumë  dëshirë e pasion.

Stafi i mësuesve në  fillimet e punës në  shkollë përbëhej nga 18 mësues, me total nxënësish 126, dhe sot jemi me një numër nxënësish rreth 400.
Sot, Institucioni Arsimor “Shkolla Internacional” është qendër edukative pararojë, krenari e arsimit  në qytetin e Vlorës, me investimin më të ri bashkëkohor të standarteve evropiane.

Vizioni Ynë

Drejtimi dhe menaxhimi i Institucionit Arsimor “Shkolla Internacional” mbështetet mbi vizionet e arsimit ndërkombëtar, për të qënë në avangard të arsimit shqiptar.

Edukimi e mësimi do të funksionojë për të qenë shkolla e meritave dhe e nxënësve të talentuar.

Metodat moderne të mësimdhënies do të gjejnë mbështetje në këto kontigjente nxënësish për të krijuar e për  të bërë ndryshimin duke i dhënë Institucionit Arsimor “Shkolla Internacional” imazhin e arsimimit elitar.

Institucioni Arsimor “Shkolla Internacional” ka si qëllim të saj kryesor të përgatisë nxënës të aftë për të përballuar çdo sfidë drejt arsimit të lartë brenda dhe jashtë vendit.

 

Regjistri Elektronik

“Alpha-School”

Shkolla jonë prej këtij viti ofron një shërbim të ri dhe ekskluziv për ju prindër. Nëpërmjet programit “Alpha School” (Regjistri elektronik online)realizuar nga “Alpha Soft sh.p.k” , tashmë të gjithë aktivitetin shkollor të studentit do të keni mundësi t’a ndiqni nga kudo që jeni,në kohë reale,nga kompjuteri apo edhe celulari juaj. Regjistri elektronik online,ështe një sistem që synon të afrojë familjen me aktivitetin shkollor dhe njëkohësisht të ofroj disa shërbime ekskluzive për shkollën që e përdor këtë sistem.Sistemi është i instaluar në server online dhe kjo garanton hyrjen 24 orë në 24 në 7 ditë të javës.Për të përdorur këtë sistem është e nevojshme vetëm kompjuteri dhe linja e internetit,gjithashtu për një mirëfunksionim të programit,si browser këshillohet “Google Chrome”.Programi është në gjuhën shqipe,i thjeshtë dhe shumë intuitiv për tu përdorur.Për të hyrë në program mjafton të klikoni në një nga zonat përkatëse si më sipër.